Як почати все «з нуля»? - знає  переселенка Євгенія Голуб

Як почати все «з нуля»? - знає  переселенка Євгенія Голуб

Вона переїхала до Чернігова з прикордонної Семенівки. Там  - 13 років мала власний бізнес, чоловік також був при роботі, разом виховували 4-х дітей і виїжджати нікуди не збиралися. Наважилися лише тоді, коли у сусідський двір, в 30 метрах від їхнього будинку, прилетіло…

«Армія відновлення» на Чернігівщині

«Армія відновлення» на Чернігівщині

3532 безробітних Чернігівщини цьогоріч долучилися до суспільно корисних робіт і таким чином поповнив лави «Армії відновлення» країни.

«Армія відновлення»: у Чернігові розширили перелік суспільно корисних робіт для безробітних

«Армія відновлення»: у Чернігові розширили перелік суспільно корисних робіт для безробітних

Таке рішення 4 липня прийняв виконком міської ради. Зокрема, тепер безробітних залучатимуть до роботи військоматів, де вони допомагатимуть у вирішенні питань соціального забезпечення та пільг звільнених з військової служби військовослужбовців, з оформленням документів для отримання грошової допомоги сім’ям загиблих захисників України, будуть опрацьовувати результати професійно-психологічного відбору призовників на військову службу.

Працевлаштовано понад 2 тис. безробітних

Працевлаштовано понад 2 тис. безробітних

У січні-травні поточного року послугами державної служби зайнятості в області скористалися 11,5 тис. безробітних громадян, кожного 3-го з яких охоплено активними програмами сприяння зайнятості. Зокрема, 2,1 тис. осіб знайшли роботу, ще 2,4 тис. - залучено до суспільно корисних, громадських та інших робіт тимчасового характеру. Крім того, близько сотні безробітних скеровано на професійне навчання, 183 особи для підвищення конкурентоспроможності на ринку праці скористалися ваучером на навчання.

Служба зайнятості: про можливості для бізнесу

Служба зайнятості: про можливості для бізнесу

Наразі ринок праці в Україні загалом і на Чернігівщині зокрема переживає складні часи. Через повномасштабне вторгнення росіян чимало українців втратили роботу, а бізнесу доводиться працювати, прилаштовуючись до реалій воєнного стану. Цього року роботодавці області ще не поспішають наймати працівників, а чисельність безробітних на обліку в службі зайнятості та кількість резюме на сайтах пошуку роботи у рази перевищують кількість вакансій. Так, у січні-травні 2023 року обласна служба зайнятості мала близько 3 тис. пропозицій роботи, що на 28% менше, ніж рік тому. Зменшилась на 18% і кількість подавачів вакансій. Станом на 1 червня в області налічувалось майже 4,9 тис. офіційних безробітних, яким служба зайнятості могла запропонувати 654 вакансії. Тобто, на кожне вільне робоче місце – черга з 7 осіб. Про це йшлося на нараді Чернігівської обласної служби зайнятості, що відбулася цього разу в Ніжині для керівників Ніжинської та Прилуцької філій і їх структурних підрозділів.