Мікрогранти на бізнес… Підсумки чергової хвилі

Підведено підсумки третьої хвилі реалізації програми «Власна справа» урядового проєкту «єРобота»: на Чернігівщині плюс 8 позитивних рішень щодо отримання мікрогранту на започаткування або розвиток бізнесу.

Компенсації для роботодавців: за працевлаштування яких безробітних заплатить служба зайнятості

Сьогодні, в умовах воєнного стану, служба зайнятості пропонує бізнесу та роботодавцям фінансову підтримку у вигляді активних програм. Серед новацій - три нові компенсаційні виплати, спрямовані на працевлаштування безробітних, яким важко конкурувати на ринку праці.

Працевлаштували переселенця – отримайте компенсацію

6700 гривень щомісяця за працевлаштування внутрішніх переселенців. На таку компенсацію може розраховувати роботодавець у разі працевлаштування ВПО. З початку дії цієї програми (квітень 2022 року) нею скористалися 84 роботодавців області, які працевлаштували 192 внутрішньо переміщених людей.

Нові компенсаційні програми для роботодавців

Наприкінці січня 2023 року набрали чинності зміни до Закону України «Про зайнятість населення», які, зокрема, гарантують роботодавцям компенсаційні виплати за працевлаштування окремих категорій зареєстрованих безробітних.

Розмір допомоги по безробіттю в 2023 році

Максимальний розмір допомоги по безробіттю не може перевищувати розмір мінімальної заробітної плати - на сьогодні 6700 грн. Це передбачено змінами до Закону Україні «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття», яким, зокрема, регламентовано виплати по безробіттю на період воєнного стану.

До "Армії відновлення" країни долучилися безробітні Чернігівщини

Війна боляче вдарила по економіці країни, суттєво зменшилася кількість вакансій. Зокрема на Чернігівщині сьогодні на кожне вільне робоче місце – черга з 15 безробітних (проти 8-ми рік тому). На початок листопада в базі обласної служби зайнятості налічувалося всього 646 актуальних вакансій, що майже вдвічі менше, ніж рік тому.

До відома громадян!

У чому різниця між суспільно корисними та громадськими роботами?

До уваги роботодавців!

Відкрили вакансію – повідомте службу зайнятості! Причому це потрібно зробити не пізніше, ніж через 3 робочі дні з дати відкриття.

За працевлаштування переселенців 60 роботодавців отримають компенсацію

Компенсацію витрат на оплату праці за працевлаштування 141 внутрішньо переміщеної особи отримають 60 роботодавців області. Відповідні рішення прийняті обласним центром зайнятості станом на 4 жовтня.